Menu

Sałaty Salads

Sałatka z krewetkami na szpinaku
Salad with pawns on spinach

50 zł

Sałata z kozim serem i pieczonymi grzankami
Salad with goat cheese and baked croutons

32 zł

Sałata z grilowanym kurczakiem, polana sosem dresingowym  
Salad with grilled chicken, topped with vinegrette or dressing

26 zł

Przekąski zimne Cold starters

Tatar wołowy z polędwicy z domowymi marynatami  
Beef tenderloin tatar with homemade marinates

35 zł

Śledź w oleju z cebulą i opiekanymi ziemniaczkami
Herring in oil with onion and roasted potatoes

27 zł

Przekąski Gorące Hot starters

Pierożki z cielęciny z kurkami
Handmade dumplings with veal and chanterelle

36 zł

Pierożki z kaczki z musem malinowym
Handmade dumplings with duck and raspberry mousse

36 zł

Krewetki królewskie smażone na maśle z płatkami czosnku, podane na gorącej patelni
King prawns fried in butter with garlic flakes, served on a hot pan

50 zł

Zupy Soups

Zupa borowikowa z kluseczkami
Boletus soup with noodles

20 zł

Żur na zakwasie ze śmietaną, białą kiełasą i ziemniaczkami
Sour soup with cream, white sausage and potatoes

20 zł

Rosół z kaczki z kluseczkami babuni 
Chicken broth with duck and grandma’s noodles

16 zł

Dania główne Main courses

Pieczona kaczka na złotej renecie podana z racuszkami
Roats duck with cranberry and pancakes

55 zł

Gęsina duszona na antonówce z puree z zielonego groszku, kluski śląskie
Goose stewed on apple with green pea puree, noodles

59 zł

Eskalopki cielęce w pomidorach, kluski kładzione, flambirowana marchewka
Escalope with tomatoes, noodles laid, flamed carrot

50 zł

Sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym, kopytka na maśle, flambirowana marchewka
Veal schnitzel with fried eggs and dumplings in butter, flambeed carrot

 49 zł

Policzki wołowe w sosie grzybowym, kluski kłądzione, flambirowana marchewka
Beef cheeks in mushrooms sauce, noodles laid, flambeed carrott

48 zł

Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i zasmażaną kapustą
Pork chop bone, with potatoes and fried cabbage

38 zł

Ryby Fishes

Zapytaj kelnera jaką świeżą rybę w dniu dzisiejszym poleca szef kuchni
Ask the waiter what fresh fish today recommended the chef

Desery Desserts

Fondant czekoladowy z wiśniami 
Chocolate fondant with cherries

18 zł

Jabłecznik 
Apple pie

18 zł

Gorący sernik domowy
Hot homemade cheesecake

18 zł

Jabłecznik z kulką lodów waniliowych
Apple pie with vanilia ice cream

20 zł

 

Zapytaj kelnera co szef kuchni proponuje w dniu dzisiejszym najmłodszym gościom.
Ask the waiter what the recommended for youngest quests.